„Мога и зная как” състезание по електроника , регионален кръг, 21.03.2014 г., гр.Габрово


Организатори ТУ – Габрово и „ЕЛИМЕКС” ООД – Горна Оряховица на състезание по електроника

Младите хора и електрониката

В състезание по електроника проведено на 21 март 2014г., петък, в залите на Техническия университет в Габрово с домакин – факултет „Електротехника и електроника”.

Участниците

Да покажат възможностите си, тук дойдоха ученици от: Червен бряг ПГМЕТ „Девети май“, Плевен ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, Стара Загора ПГЕ „Джон Атанасов“, Плевен ПГМЕТ, Велико Търново ПГЕ „А.С.Попов“, Монтана ПГ „Хр. Ботев“, Казанлък ПГ“Иван Хаджиенов“, Севлиево ПГМЕТ“Ген.Иван Бъчваров“, Козлодуй ПГЯЕ“ Иг. Курчатов“, Горна Оряховица ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“.

Регламент

Фирма "Елимекс"!

Фирма „Елимекс“ спонсор и организатор на състезание по електроника

Преди началото инж. Детелина Иванова, мениджър „Обучение и квалификация” във фирма „Елимекс” ООД, обясни регламента на този кръг от състезанието в неговата теоретична и практическа част. Учениците трябваше първо да се справят с решаването на тест от 20 въпроса за 20 мин. и веднага след това, разделени на две възрастови групи, въоръжени с поялници, платки и електронни компоненти, да започнат реализацията на практическата задача – електрически монтаж на печатна платка по дадена схема и с подбор на елементната база.

Възрастовите групи

Участниците се състезаваха в две възрастови групи. В първата участваха ученици от 9 и 10 клас, а във втората – от 11 и 12 клас.
Наградите бяха осигурени от фирма „Елимекс”, а всички участници получиха награда и  грамота от фирмата. Преди това всички те разгледаха лабораториите и учебната база на Университета.

Университета

Доц. д-р инж. Ана Жеглова, зам.-декан на факултет „Електротехника и електроника”, поздрави участниците за високите резултати и благодари на всички за ефективното сътрудничество.

Изпълнението на задачите беше индивидуално, но класирането – както индивидуално, така и отборно.

Победителите

ПГМЕТ"Девети май" участник в състезание по електроника

ПГМЕТ“Девети май“ участник в състезание по електроника

Първа възрастова група:

  1. Червен бряг ПГМЕТ „Девети май“-Кристиян Любомиров Красимиров и Алекс Василев Василев
  2. Плевен ПГЕХТ“Проф. Асен Златаров“
  3. Стара Загора ПГЕ „Джон Атанасов“
  4. Плевен ПГМЕТ
  5. Велико Търново ПГЕ „А.С.Попов“
  6. Монтана ПГ „Хр. Ботев“

При индивидуалното класиране, на първо място и абсолютен фаворит бе Кристиян Любомиров от ПГМЕТ „Девети май“ Червен бряг.

 

Участниците от ПГМЕТ „Девети май“ Червен бряг

Кристиян Любомиров Красимиров и Алекс Василев Василев

 

Следващият кръг

Класираните на първо и второ място отбори от трите регионални кръга в Пловдив, Варна и Габрово от всяка възрастова група получават правото да участват в националния кръг на състезанието, което ще се състои от 24 до 26 Април 2014г. в гр. Пловдив.

 

Гордеем се с вас, момчета!

Пожелаваме ви успех  на националния кръг, който ще се проведе в рамките на VI Панорама на Професионалното образование, от 24 до 26 април 2014г. в гр. Пловдив.

TUGabrovoВече кандидат-студенти

Участниците в състезанието вече са кандидат-студенти на Университета. Щастливият шанс, още незавършили училище, те да стигнат до Габровското висше училище, е съгласно Закона за висшето образование, Правилника за приемане на студенти в Техническия университет в Габрово и Решение на Академичния съвет от 15 февруари 2011 г., при което получената на състезанието оценка се признава за оценка от конкурсен изпит по Общотехническа подготовка, с която въпросният ученик може да бъде приет за студент в Университета.

 

Вижте и снимките в галерията!